Un bărbat de 49 de ani şi fiica sa de 8 ani au murit în urma unui incendiu izbucnit la o casă din judeţul Dolj, trupurile acestora fiind găsite carbonizate de către pompieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, pompierii au fost solicitaţi să intervină luni seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Celaru. 
 
"Detaşamentul 2 Pompieri Craiova, în cooperare cu un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal şi SVSU Celaru, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţă unei persoane, din comuna Celaru. La locul intervenţiei au fost dislocate şi două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dolj şi un echipaj de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caracal”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că la sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu violenţă la casa de locuit. 
 
În urma incendiului a ars casa de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi cu bunurile din interiorul acesteia.
 
"La locul intervenţiei au fost găsite şi două persoane carbonizate care au fost surprinse în interiorul casei de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un foc deschis în spaţii închise”, a mai precizat ISU Dolj. 
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că incendiul din localitatea Celaru se află în raionul de interventie al judeţului Olt, deoarece Detaşamentul de Pompieri Caracal se află la o distanţă de circa 28 de kilometri.
 
"La faţa locului Detaşamentul de Pompieri Caracal a intervenit cu o autospeciala de stingere şi un echipaj de prim ajutor medical şi SVSU Celaru. Comandantul intervenţiei a solicitat în sprijin echipaj de la Detaşamentul 2 Pompieri Craiova care a deplasat la locul intervenţiei o autospeciala de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţe SAJ. Distanţa Craiova - Celaru este de 42 de kilometri”, a explicat ISU Dolj.
 
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că poliţiştii Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi au fost sesizaţi de o femeie din comuna Celaru, cu privire la faptul că la locuinţa vecinilor săi a izbucnit un incendiu.
 
"La faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi pompierii, aceştia din urmă desfăşurând activităţi pentru stingerea incendiului. Într-una dintre încăperile locuinţei au fost găsite două persoane decedate, un bărbat de 49 de ani şi fiica acestuia de 8 ani. În cauză au fost dispuse expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitatea cauzele celor două decese, fiind totodată întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a transmis IPJ Dolj.
 
Poliţiştii au menţionat că mama fetiţei a reuşit să se salveze.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.