Un tânăr afgan a fost găsit de poliţiştii de frontieră din Dolj ascuns pe şasiul unui camion, încercând astfel să intre ilegal în ţară. Bărbatul se afla în stare de hipotermie, astfel că i s-a acordat primul ajutor şi a fost transportat la spital, unde a fost stabilizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, duminică seară, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare in ţară un cetăţean bulgar, în vârstă de 54 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese din metal, încărcate din Turcia pentru Marea Britanie.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că pe şasiu era ascuns un bărbat.

"La momentul coborârii, persoana în cauză a acuzat o stare de rău şi hipotermie. Poliţiştii de frontieră i-au acordat de îndată primul ajutor şi au solicitat prin S.N.U.A.U. 112 sprijin medical. Astfel, la faţa locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Calafat, care l-a transportat pe bărbat la sediul Spitalului Municipal Calafat, pentru acordarea unui ajutor de specialitate", a arătat sursa citată.

După ce starea sa a fost stabilizată, poliţiştii de frontieră au continuat cercetările faţă de bărbat, stabilind că acesta are 28 de ani, este din Afganistan şi s-a urcat pe şasiul mijlocului de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca şoferul să ştie. Cetăţeanul afgan intenţiona să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, bărbatul găsit ascuns, şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.