Doi adolescenţi în vârstă de 14 ani şi 15 ani, din judeţul Dolj, au fost amendaţi de poliţişti cu 7.000 de lei, în total, deoarece au asmuţit cei doi câini de rasă pe care îl deţin asupra unui alt câine, care a fost rănit în urma incidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu, miercuri, după ce pe o reţea de socializare au fost publicate mai multe înregistrări video în care se observă doi câini care atacă un alt câine.
 
"În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast, s-a stabilit faptul că la data de 6 martie, doi minori de 14 şi 15 ani, din Urzicuţa, ar fi asmuţit cei doi câini de rasă pe care îi deţin, pe un câine de rasă comună, care, în urma atacului, a suferit mai multe leziuni la nivelul corpului”, se arată în comunicatul IPJ Dolj. 
 
Sursa citată menţionează că poliţiştii au emis ordine de plasare a animalului în adăpost. De asemenea, cei doi câini au fost duşi la sediul unei asociaţii pentru protecţia animalelor, unde vor fi plasaţi. 
 
Cei doi minori au fost amendaţi în total cu 7.000 de lei. 
 
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.