Doi români care făceau parte dintr-o grupare care ar fi furat bijuterii şi ceasuri în valoare de peste 5,5 milioane de euro dintr-un magazin din Insulele Canare au fost prinşi la Constanţa, în timp ce alţi patru au fost arestaţi în Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada iunie-august, poliţiştii români şi procurorii DIICOT, în colaborare cu Guardia Civil din Spania, au desfăşurat mai multe activităţi de urmărire penală într-un dosar de criminalitate transfrontalieră înregistrat la Judecătorul de Instrucţie nr. 2 din Arecife – Regatul Spaniei, fiind vizaţi cetăţeni români, membri ai unei grupări care, în noaptea de 16 spre 17 iunie, au furat dintr-un magazin de bijuterii de lux de pe insula Lanzarote.

Bărbaţii au furat bijuterii din aur, multe dintre ele cu diamante, şi ceasuri scumpe în valoare de 4,6 milioane de euro. Poliţiştii spun că bărbaţii au intrat în magazin prin acoperiş, după ce l-au rupt, iar în interior au reuşit să evite senzorii sistemului de alarmă.

La scurt timp după jaf, patru dintre membrii grupării au fost identificaţi în Spania, fiind recuperată şi o parte din prejudiciu.

"Autorităţile spaniole au transmis către autorităţile judiciare române competente (D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa) o cerere de comisie rogatorie internaţională prin care au solicitat sprijinul în vederea identificării celorlalţi autori ai faptei şi recuperării bunurilor sustrase”, precizează IGPR.

Astfel, poliţiştii au făcut, în 5 august, şase percheziţii domiciliare în Constanţa, unde au găsit mai multe ceasuri şi bijuterii dintre cele furate din Spania. Au fost găsite şi bijuterii furate din alte magazine de lux din insulele Canare, în perioada 2017-2018, dar şi alte bunuri despre care există suspiciunea că au fost furate din alte state.

Prejudiciul total se ridică la peste 5,5 milioane de euro.

În urma percheziţiilor din Constanţa au fost arestate două persoane, în baza unor mandate europene de arestare, urmând să fie predate autorităţilor spaniole.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.