Doi electricieni care executau lucrări în incinta Fabricii de Vagoane Marfă Astra Arad au fost răniţi grav, luni după-amiază, din cauza unei manevre greşite a dispecerilor electrici, în urma căreia s-a produs un arc electric de 6.000 de Volţi, iar muncitorii s-au ales cu arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corporală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad, accidentul a avut loc în jurul orei 16,00, în incinta Fabricii de Vagoane Marfă Astra.

Au fost implicaţi doi electricieni, de 52 şi 57 de ani, care sunt angajaţi ai altei firme, contractată de fabrică pentru executarea unor lucări.

”Dintr-o eroare de manevră executată de dispecerii electrici s-a produs un arc electric, la tensiune ridicată, de 6.000 de Volţi, a cărei flamă le-a produs arsuri pe braţe şi pe faţă celor doi lucrători”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Arad, Florina Higioşan.

Conform sursei citate, când muncitorii au început lucrarea, nu exista tensiune pe cabluri, însă un dispecer a pornit din greşeală reţeaua electrică.

Martorii au sunat la 112, iar un echipaj SMURD i-a preluat pe cei doi răniţi şi i-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Medicii afirmă că rănile sunt grave, cei doi muncitori având arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, dar starea lor este stabilă.

”Firmele implicate în eveniment au demarat cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, a mai precizat Higioşan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.