Doi inspectori de la ANAF din Constanţa au fost reţinuţi de procurorii DNA pentru luare de mită după ce au fost prinşi în flagrant când au primit câte 4.000 de lei pentru a-l favoriza pe administratorul unei firme, astfel încât să nu fie declanşat un control de fond la societatea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 19 octombrie, a inculpaţilor Mihai Buşu şi Stere Anagnoste, inspectori în cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, pentru luare de mită.

"La data de 18 octombrie 2021, inculpaţii Buşu Mihai şi Anagnoste Stere, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 şi 5.000 lei, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză). Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi de cei doi inculpaţi pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceştia să formuleze concluzii care să nu determine declanşarea unui control de fond la societatea omului de afaceri", arată DNA.

În acelaşi context, marţi, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei, fiind prinşi în flagrant.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.