Doi foşti comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş cercetaţi de DNA după ce ar fi pretins şi ar fi primit bani şi foloase necuvenite de la agenţi economici pentru a nu-i amenda, în urma controalelor, au fost trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită. Au fost deferiţi justiţiei şi şase reprezentanţi ai unor firme, pentru dare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Dumitru-Constantin Boboc, la data faptelor comisar superior la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, funcţionar public cu  atribuţii de constatare ori de sancţionare a contravenţiilor, pentru luare de mită, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată, şi Paul-Constantin Zamfir, la data faptei comisar superior la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, funcţionar public cu atribuţii de constatare ori de sancţionare a contravenţiilor, pentru luare de mită, în formă continuată.

Totodată, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, şase reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, respectiv complicitate la fals intelectual (pentru unul dintre inculpaţi), a anunţat, miercuri, DNA.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în perioada februarie - aprilie, cei doi comisari ar fi pretins şi primit de la şase oameni de afaceri, inculpaţi în acest dosar, sume de bani cuprinse între 200 şi 600 de lei şi alte foloase necuvenite pentru a nu aplica amenzi contravenţionale ori pentru a favoriza agenţii economici cu ocazia efectuării controalelor, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realităţii, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societăţile verificate.

"Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlaţi ce presta servicii de alimentaţie publică îşi desfăşura activitatea cu încălcarea dispoziţiilor Ordonanţei nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecţia consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condiţiile de muncă erau insalubre, nu deţinea o autorizaţie de funcţionare emisă de către Direcţia de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeş, etc", a menţionat sursa citată.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de trei inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cursul urmăririi penale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie. 

Cei doi foşti comisari au fost reţinuţi de DNA la finalul lunii mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.