Doi bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Braşov pentru trafic de persoane, după ce ar fi obligat o tânără de 24 de ani să se prostitueze, în municipiul Braşov. Ea a reuşit la un moment dat să îşi găsească telefonul şi a sunat la 112 pentru a cere ajutor, fiind preluată de un echipaj de poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), duminică ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în cursul lunii august, o tânără de 24 de ani a fost recrutată prin inducere în eroare şi prin constrângere, transportată din Bucureşti la Braşov, cazată în diverse locaţii din municipiul Braşov şi exploatată prin supunere la practicarea prostituţiei de către trei bărbaţi.

"În fapt, s-a reţinut că victima s-a aflat într-o relaţie de prietenie în anul 2018 cu inculpatul R. C.-C şi au locuit împreună la domiciliul acestuia din judeţul Vaslui, iar ulterior s-au reîntâlnit la începutul lunii august 2019, în municipiul Bucureşti. Pe fondul reluării relaţiei de prietenie între cei doi, în prima jumătate a lunii august 2019, inculpatul R. C.-C a indus-o în eroare pe victimă, prin aceea că ar deţine un apartament proprietate personală în municipiul Braşov şi i-a propus să se mute împreună", arată DIICOT.

Procurorii susţin că tânăra a fost indusă în eroare şi, fiind într-o vădită stare de vulnerabilitate, în urma decesului ambilor părinţi, fără rude apropiate, l-a însoţit pe bărbat în municipiul Braşov.

"După sosirea în municipiul Braşov, victima a fost cazată de către  inculpaţii R . C.-C., J. D.-I. şi D. G.-M. în diferite locaţii din municipiul Braşov fiind obligată la practicarea prostituţiei, prin supraveghere continuă şi insuflarea unei stări de temere. De asemenea, pentru atragerea clienţilor, inculpat J. D.-I. a postat un anunţ pe un site de publicitate, în care menţiona că persoana vătămată întreţine relaţii sexuale contra cost", se mai arată în comunicatul DIICOT.

În perioada în care a fost obligată la practicarea prostituţiei, tânăra le-a spus mai multor clienţi despre faptul că este ţinută în acel loc prin constrângere, neavând posibilitatea de a lua legătura telefonică cu persoane din exterior.

În noaptea de 24/25 august, după ce un client a transmis un mesaj inculpatului D. G.-M. în care îl ameninţa că va sesiza organele de poliţie, inculpata J. D.-I. a eliminat anunţurile postate pe internet, iar ulterior împreună cu inculpaţii R. C.-C  şi D. G.-M. s-au deplasat la un local din zona apartamentului închiriat pentru a se sfătui.

"În acest context, victima a căutat şi a găsit în apartament propriul telefon ce fusese luat de către inculpatul R. C.-C şi a apelat serviciul de urgenţă 112 fiind apoi preluată de un echipaj de poliţie", spun procurorii DIICOT.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, pentru trafic de persoane.

Luni, ei au fost prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.