Doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii şi procurorii DIICOT din Târgu Mureş pentru trafic de droguri de risc, după ce, în urma unor percheziţii, au fost descoperite două culturi indoor de cannabis. Unul dintre bărbaţi a fost arestat preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, cercetează doi bărbaţi suspectaţi de trafic de droguri de risc fără drept, transmite Poliţia Română.

Marţi, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz, au făcut opt percheziţii domiciliare în municipiul Târgu Mureş, la locaţiile folosite de suspecţi. Aceştia ar fi iniţiat două culturi indoor de cannabis, o altă locaţie fiind pregătită în acelaşi scop.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite două culturi indoor de canabis, constituite din 120 de plante în diferite stadii de dezvoltare, împreună cu toate echipamentele necesare (corturi de creştere, instalaţii de ventilaţie, iluminat şi irigat). De asemenea, au fost ridicate aproximativ 500 de grame de muguri de canabis şi ustensile specifice consumului, aproximativ 10 grame de ciuperci halucinogene, 4 telefoane mobile, un laptop şi sume de bani.

Potrivit DIICOT, culturile erau înfiinţate la locuinţa unuia dintre bărbaţi, dar şi într-un beci, având sisteme de ventilaţie, iluminare şi irigare individuală a plantelor.

Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 44 de ani, din Târgu Mureş, a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, iar miercuri instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv cultivarea şi deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. La acţiune au participat şi jandarmi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.