DIICOT a soluţionat, în cei 15 ani de activitate, peste 105.000 de dosare, în care au fost trimise în judecată peste 48.000 de persoane. Totodată, în urma acţiunilor făcute de procurorii DIICOT, au fost confiscate peste 8,7 tone de heroină/ cocaină şi 12,69 tone de cannabis/ rezină de cannabis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada 2004 - 2019 DIICOT a soluţionat în total 105.868 de cazuri, din care 15.250 s-a finalizat prin rechizitoriu, iar 2.022 prin acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Astfel, au fost trimise în judecată 48.903 persoane, din care 21.029 în stare de arest preventiv.

Totodată, au fost luate măsuri asigurătorii în valoare de 6.721.757.271 de lei.

În ceea ce priveşte cantitatea de droguri confiscată în perioada menţionată, este vorba despre 8,73 tone de heroină/ cocaină, de 12,69 tone de cannabis/ rezină de cannabis, 1.064.565 de bucăţi de droguri sintetice (comprimate Ecstasy, LSD şi altele), precum şi nouă tone de precursori.

Conform DIICOT, rata achitărilor şi restituirilor de cauze este sub media Ministerului Public - 3%.

Pentru destructurarea grupurilor organizate transfrontaliere, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au intensificat cooperarea judiciară internaţională cu autorităţile judiciare străine şi au desfăşurat activităţi în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi terorismului în colaborare cu autorităţile din 84 de state.

"În toţi aceşti ani procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au avut ca obiectiv permanent combaterea criminalităţii organizate şi a terorismului, apărarea ordinii de drept, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, în condiţii de credibilitate şi corectitudine, cu respectarea dispoziţiilor legii", arată DIICOT.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.