Poliţiştii din Dâmboviţa fac, joi dimineaţă, descinderi la mai multe adrese, într-un dosar de evaziune fiscală şi mărturie mincinoasă în care patru persoane fizice sunt suspectate că în ultimii ani au construit imobile pe care le-au vândut, menţionând în documente preţuri subevaluate, uneori doar ale terenurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în perioada martie 2016 - ianuarie 2023, patru persoane ar fi ascuns sursa impozabilă, în sensul că, în calitate de persoane fizice, ar fi desfăşurat activităţi economice de construire a bunurilor imobile pe care, ulterior, în nume personal, prin folosirea unor persoane interpuse sau prin menţionarea unor preţuri mai mici ori doar a terenului în contractele de vânzare-cumpărare, le-ar fi vândut către diferite persoane fizice sau juridice. Astfel, ar fi fost obţinute venituri care nu ar fi fost declarate organelor fiscale, urmărindu-se sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat”, informează Poliţia judeţeană Dâmboviţa. .
În dosarul instrumentat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dâmboviţa aceştia fac, joi dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în judeţ. 
Anchetatorii au mandate de aducere pe numele a cinci persoane care vor fi duse la audieri, în dosarul penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi mărturie mincinoasă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.