Poliţiştii din judeţul Dâmboviţa au reţinut 23 de persoane suspectate că au accesat ilegal peste 1,5 milioane de lei sub formă de indemnizaţii acordate persoanelor a căror activitate a fost afectată de pandemia de COVID-19. Banii au fost primiţi în baza unor acte false, conform datelor din anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de Poliţia judeţeană Dâmboviţa, 23 de persoane au fost audiate, miercuri, de către politiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi au fost reţinute într-un dosar de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals in declaraţii în care ar exista un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei. 
 
"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a doua societăţi comerciale, ar fi fost întocmite in fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiţilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID - 19. Totodată, în baza declaraţiilor întocmite în fals, persoanele în cauza ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei”, informează Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa. 
 
În cursul zilei de joi, cei 23 de suspecţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unor măsuri preventive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.