Cursurile la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara se vor desfăşura online, în zilele de joi şi vineri, după ce zeci de elevi şi profesori s-au prezentat la spital cu simptome de intoxicaţie. În cele două zile se va face igienizarea completă a spaţiilor, astfel încât de luni elevii şi profesorii să se întoarcă la şcoală. Cauza incidentului rămâne în continuare necunoscută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru că până la acest moment nu avem rezultate confirmate de la DSP Timiş şi încă se lucrează la a se identifica cauza care a generat îmbolnăvirea copiilor şi a colegilor de la Loga, la propunerea conducerii unităţii de învăţământ, cu acordul ISJ Timiş şi acordul doamnei Ministru, s-a luat decizia de a se desfăşura activitatea în zilele de joi şi vineri în sistem online. Facem precizarea că în aceste zile, personalul nedidactic va asigura igienizarea completă a spaţiilor, astfel încât, începând cu ziua de luni, activitatea să revină la normal”, a transmis, miercuri, Aura Danielescu, inspector-şef al ISJ Timiş.

Şi conducerea Colegiului ”C.D. Loga” a transmis un mesaj părinţilor şi elevilor.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Deoarece până la clarificarea situaţiei epidemiologice va mai trece puţin timp, pentru a ne întoarce sănătoşi şi în siguranţă la şcoală, am decis în Consiliul de Administraţie, cu acordul ISJ ca mâine şi poimâine (4.04-5.04.2024) să suspendăm cursurile cu prezenţă fizică şi să le efectuăm în online, după orarul claselor. Vineri vom efectua o dezinfecţie în întreaga şcoală (în prezent medicii suspicionează prezenţa unui virus). Vă rugăm să vă monitorizaţi starea de sănătate şi dacă nu vă simţiţi bine să vă prezentaţi la medic. Multă sănătate!”, este mesajul transmis de Violeta Bontilă, directorul Colegiului ”C.D. Loga” din Timişoara

Potrivit datelor de la ISJ Timiş, în total au fost 45 de prezentări la serviciile UPU şi un număr de 15 internări.

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţtional C.D. Loga din Timişoara au ajuns la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara, cu simpatome de intoxicaţie. Nu se cunoaşte cauza, mai ales că unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţie sau deratizare. Medicii suspectează că ar fi vorba de un virus, însă deocamdată nu se cunosc date certe. Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.