Poliţiştii şi procurorii au documentat activitatea a patru persoane din judeţul Harghita uspedctate de trafic de droguri. Aceştia ar fi vultivat cannabis, atât în solarii, cât şi afară, pe terenuri aflate în zoine greu accesibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La datele de 8 şi 9 noiembrie 2023, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au documentat, în două cauze, activitatea infracţională a 4 bănuiţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc”, anunţă, vineri, Poliţia Română şi DIICOT, în comunicate de presă.

Sursele citate au precizat că, în prima cauză, pe parcursul anului 2023, trei bănuiţi ar fi înfiinţat şi întreţinut, în localităţile Frumoasa şi Sântimbru, din judeţul Harghita, mai  multe culturi de cannabis indoor (în solarii), respectiv outdoor (pe terenuri extravilane greu accesibile), în vederea comercializării către alte persoane, precum şi pentru consum propriu.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”La data de 8 noiembrie 2023, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperiţi şi ridicaţi 32.150 de lei şi 1.150 de euro, cu privire la care există bănuiala rezonabilă că provin din traficul de droguri, precum şi mai multe dispozitive de mărunţit, ţigarete confecţionate artizanal, un aparat de vidat, pungi şi telefoane mobile”, au mai precizat anchetatorii.

Potrivit acestora, au fost indisponibilizate 10 plante de cannabis recoltate recent, aproximativ 2 kilograme  de cannabis (muguri), provenite din culturile recoltate anterior, depozitate în pungi din material plastic transparent, vidate şi lipite prin topire,  precum şi în borcane din sticlă, pregătite în vederea comercializării.

”La data de 8 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial  Harghita au dispus reţinerea a 3 persoane, iar, la data de 9 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicatele citate.

Potrivit anchetatorilor, în cea de a doua cauză, măsura a fost dispusă după ce bănuitul a fost depistat în flagrant delict, în municipiul Odorheiu Secuiesc, imediat după ce ar fi comercializat 10 grame de cannabis, pentru 700 de lei.

”Ulterior, au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, toate în acelaşi municipiu, fiind descoperiţi şi ridicaţi 10.307 lei cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că provin din traficul de droguri, o cantitate de cannabis, 3 dispozitive de mărunţit şi mai multe obiecte cu urme de materie şi un telefon mobil”, au mai precizat sursele citate.

Potrivit acestora, bănuitul ar fi comercializat, în mod repetat, cantităţi de  cannabis, de ordinul zecilor de grame, către consumatori din municipiul Odorheiu Secuiesc şi localităţile învecinate. Şi acest bărbat a fost arestat pentrtu 30 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.