O femeie din Bistriţa-Năsăud şi concubinul acesteia, cetăţean german, au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de risc, după ce ar fi înfiinţat o cultură outdoor de cannabis. În urma unor percheziţii făcute de poliţişti şi procurori DIICOT Bistriţa-Năsăud, au fost găsite peste 300 de pachete cu cannabis, etichetate necorespunzător ca produse naturiste, fiind atribuite unui producător cunoscut în domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română anunţă că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorilor DIICOT - B.T. Bistriţa-Năsăud, au făcut, marţi, trei percheziţii domiciliare în judeţ, pentru documentarea activităţii infracţionale a două persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a rezultat că, în cursul acestui an, o femeie de 48 de ani, din Tureac, împreună cu concubinul ei, un cetăţean german în vârstă de 61 de ani, ar fi iniţiat o cultură outdoor de cannabis.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite o cultură outdoor de cannabis, constituită din 70 de plante în diferite stadii de dezvoltare, şi mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creştere a plantelor de cannabis.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 5 kilograme de masă verde de cannabis, aproximativ 20 de kilograme de muguri de cannabis, repartizate în 166 de caserole şi 134 de pungi, 22.500 de euro şi două cântare electronice de mare precizie. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 laptopuri, 4 telefoane mobile, o tabletă şi 5 HDD.

"Substanţa uscată a fost disimulată şi ambalată în 320 de pachete sigilate şi pregătite pentru vânzare, pe pachete fiind aplicate etichete care atestau necorespunzător conţinutul acestora ca fiind diferite produse naturiste, fiind atribuite unui producător cunoscut în domeniul vânzării de astfel de produse", precizează, la rândul său, DIICOT.

Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de risc, fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

La activităţi au participat poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic din Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.