Un executor bancar şi judecătoresc din Craiova, acuzat că şi-a transferat în mod abuziv în conturi banii datornicilor în dosarele de executare şi a produs un prejudiciu de aproape trei milioane de lei creditorilor implicaţi în procedurile de executare silită, a fost reţinut de DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Romeo Costinel Drăgan, executor bancar şi judecătoresc, pentru nouă infracţiuni de abuz în serviciu, dintre care cinci în formă continuată.

În perioada 2008 - 2015, Romeo Drăgan a dispus în mod abuziv de banii puşi la dispoziţie de datornici în dosarele de executare, spun procurorii.

Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, Drăgan a realizat transferuri de bani în conturile personale, dar şi ridicări în numerar.

”Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip «suveică», a utilizat o parte din banii încasaţi de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori”, arată DNA.

Pentru toate aceste operaţiuni bancare, Romeo Drăgan nu a întocmit documente justificative, iar ”prin nedistribuirea acestor sume conform destinaţiei legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicaţi în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.943,20 lei”, mai spun procurorii anticorupţie.

Romeo Drăgan urmează să fie prezentat, miercuri, Curţii de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.