Ploile şi vântul puternic din ultimele 24 de ore au produs efecte în 18 localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Covasna şi Vaslui, unde au fost doborâţi copaci şi au fost inundate beciuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în ultimele 24 de ore, vântul şi ploile însemnate cantitativ au produs efecte în 18 localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Covasna şi Vaslui.
 
"În toate zonele afectate de vremea rea, pompierii au acționat pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil, precum şi pentru evacuarea apei acumulate în 1 curte și 27 de beciuri. Monitorizarea permanentă a situației din teren și măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetățenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime", a arătat sursa citată.
 
Pentru protectia cetățenilor, în județele care s-au aflat sub incidența avertizărilor imediate de vreme severă, au fost emise 14 mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.
 
Marţi dimineaţă nu mai sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice.
 
Totodată, salvatorii au acţionat pentru stingerea a 77 de incendii, dintre care 35 - arderi necontrolate la mirişti şi vegetaţie uscată, fiind afectate aproximativ 75 ha suprafeţe de teren.
 
Pompierii au acţionat şi în alte 187 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor.
 
Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.200 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona Bucureşti–Ilfov (268), urmată de judeţele Timiş (55), Sibiu (52), Mureş (47) şi Cluj (47).
 
Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane şi-au pierdut viaţa (câte două în judeţele Bihor şi Braşov).
 
Pe lângă aceste situaţii, pompierii continuă acţiunile desfăşurare în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin activităţi specifice din zona de frontieră.
 
De asemenea, luni, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 477 de pompieri şi 229 de mijloace tehnice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.