Zece persoane au fost reţinute pentru proxenetism şi trafic de minori, în urma a 44 de percheziţii care au fost făcute în judeţul Constanţa. Anchetatorii au găsit şase tinere despre care aveau indicii că ar fi fost exploatate sexual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanţa au efectuat joi, 44 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de proxenetism, trafic de minori şi folosirea prostituţiei infantile.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 - august 2019, persoanele în cauză ar fi recrutat, de pe raza judeţului Constanţa, mai multe tinere, printre care şi minore, pe care le ar fi determinat să practice prostituţia, în diverse locaţii, obţinând astfel beneficii patrimoniale. La percheziţiile desfăşurate pe 19 septembrie, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 30 de telefoane mobile, 2.700 de lei şi înscrisuri cu valoare probatorie. De asemenea, la o locaţie au fost identificate două generatoare de curent, bunuri susceptibile a proveni din comiterea de furturi de pe raza oraşului Ovidiu”, se arată în comunicat.

De asemenea, în urma percheziţiilor au fost găsite şi şase tinere despre care anchetatorii au indicii că ar fi fost exploatate sexual.

Sursa citată menţionează că 26 de bărbaţi au fost duşi la sediul BCCO Constanţa pentru audieri. Ulterior, zece dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Constanţa, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.