Un bărbat din Bulgaria de 48 de ani a fost arestat preventiv după ce poliţiştii de frontieră constănţeni au descoperit că aceasta transporta cu un autoturism şase migranţi din Irak, printre care şi doi copii, pe care intenţiona să-i transporte ilegal până în Germania. El a fost prins pe Autostrada A2, toate persoane fiind duse apoi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea şi Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere, Compartimentul Sprijin Operativ şi Sectorul Poliţiei de Frontieră Ostrov au desfăşurat o acţiune pe linia  combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au monitorizat activitatea infracţională a unei grupări ce se ocupa cu traficul de migranţi.

Astfel, a fost identificat si oprit în trafic, pe autostrada A2, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetăţean bulgar, care transporta şase persoane ce nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau scopul călătoriei.

Persoanele respective au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni, patru adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani şi doi minori în vârstă de 3, respectiv 7 ani.

“În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei şase au intrat ilegal în România, pe la frontiera verde, în zona localităţii Ostrov.  De acolo au fost preluaţi de cetăţeanul bulgar, N.E.T., în vârstă de 48 de ani, cu scopul de a-i transporta până în Germania, contra sumei de 8.000 de euro, de persoană”, se arată în comunicat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii irakieni, respectiv trafic de migranţi pentru cetăţeanul bulgar.

Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, cetăţeanul bulgar fiind prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei şase cetăţeni irakieni fiind preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.