Trei bărbaţi au fost reţinuţi într-un dosar de înşelăciune, după ce au primit peste 150.000 de lei, reprezentând contravaloarea unei facturi falsificate pentru livrarea unei cantităţi de grâu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, la data de 23 martie, în urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Constanţa au făcut şase percheziţii domiciliare, fiind puse în executare trei mandate de aducere pe numele a trei bărbaţi. 
 
“Din cercetări a reieşit faptul că cei trei, cu vârste cuprinse între 24 şi 51 de ani, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase şi prin utilizarea de înscrisuri falsificate, ar fi indus şi menţinut în eroare o persoană juridică, de la care unul dintre bărbaţi ar fi primit, în contul personal, suma de 152.000 de lei, reprezentând contravaloarea unei facturi falsificate, pentru livrare de cereale (grâu). După ce ar fi primit banii, bărbatul în cauză ar fi retras o parte din aceştia, restul sumei fiind transferată către unul dintre ceilalţi bărbaţi, în scopul disimulării originii ilicite”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că în urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 20 de telefoane mobile, un laptop, o unitate de calculator, patru stick-uri de memorie, mai multe cartele telefonice, precum şi alte înscrisuri cu valoare probatorie. 
 
Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.