Sute de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri sunt pregătiţi să intervină în minivacanţa de 1 Mai în judeţul Constanţa, unde sunt aşteptaţi să vină peste 40.000 de turişti şi unde vor fi organizate mai multe evenimente, între care un festival de muzică electronică, un festival de gastronomie, concerte şi curse de drifturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Poliţiei Judeţene Constanţa, Mircea Vizitiu, a declarat că poliţiştii vor acţiona alături de jandarmi în staţiunile de pe litoral, dar şi în zonele preferate de constănţeni pentru picnic.

”Am asigurat efectivele necesare pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică corespunzător împreună şi în sistem integrat cu colegii de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi Gruparea Mobilă de Jandarmi, urmând a desfăşura activităţi pe tot litoralul românesc, de la Năvodari la Vama Veche. Nu lăsăm deoparte nici manifestările specifice de 1 Mai care se vor desfăşura în judeţ, mă refer aici la zona Valu lui Traian, Murfatlar, Peştera chiar şi Gura Dobrogei, unde constănţenii vor fi prezenţi pentru picnic”, a spus şeful IPJ Constanţa.

El a mai afirmat că forţele de ordine vor începe activităţile de ordine pentru minivacanţa de 1 Mai pe 28 aprilie.

”Pe 28 aprilie intrăm în dispozitiv. Media de poliţişti pe schimb este 96, la care suplimentăm forţele de jandarmerie. Avem patrule auto mixte, patrule pedestre mixte. Suplimentar vom avea forţe de intervenţie din parte Grupării Mobile de Jandarmi pe fiecare staţiune”, a explicat Mircea Vizitiu.

Comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, Daniel Ferencz, a declarat, la rândul său, că şi jandarmii grupării vor asigura ordinea publică şi la manifestările publice din minivacanţa de 1 Mai.

”Gruparea va sprijini sistemul integrat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Acţionăm cu 100 de jandarmi în 24 de ore, în patrule mixte cu poliţia în staţiunile repartizate de pe litoral şi echipe auto. Avem un efectiv de 80 de jandarmi cu care vom încerca şi sper să reuşim să gestionăm manifestările care au loc în spaţii publice”, a menţionat şeful Grupãrii Mobile de Jandarmi Constanţa.

De asemenea, în minivacanţa de 1 Mai, poliţiştii de frontieră vor asigura fluenţa în cele trei puncte de trecere a frontierei din judeţul Constanţa.

”Poliţia de Frontieră s-a organizat pe două paliere şi anume, verificările în punctele de trecere a frontierei, asigurarea fluenţei călătorilor în punctele de trecere a frontierei din judeţul  Constanţa: Vama Veche, Negru Vodă şi Ostrov, dar şi supravegherea frontierei între punctele de trecere a frontierei. În această perioadă se anunţă un flux mare de călători prin punctele de trecere a frontierei. Poliţia de Frontieră a luat anumite măsuri specifice privind suplimentarea poliţiştilor de frontieră specializaţi în efectuarea de verificări la trecerea de frontierei în cele trei puncte de trecere a frontierei, suplimentarea numărului de benzi de circulaţie pe arterele existente prin reconfigurarea acestora, semnalizarea şi dirijarea persoanelor şi a autovehiculelor”, a declarat directorul adjunct al Gărzii de Coastă, Laureţiu Cristian Cicu.

Şi pompierii vor fi prezenţi la manifestările organizate în minivacanţa de 1 Mai, dar vor face şi controale pe timp de noapte în localuri.

”În perioada minivacanţei de 1 Mai vom înfiinţa două puncte temporare, unul la Vama Veche şi unul la Mamaia, cu două autospeciale. De asemenea, vom asigura măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la toate manifestările cu public numeros. Vom face verificări şi inopinate, inclusiv şi pe timp de noapte, în locurile în care se preconizează prezenţa unui public numeros”, a declarat comandantul ISU Dobrogea, Daniel Popa.

El a precizat că acele controale urmează să verifice dacă localurile respectă numărul de utilizatori pentru care au primit autorizaţie, dar şi dacă se fumeazã în locuri nepermise. 

Hotelierii spun că peste 40.000 de turişti s-ar putea afla litoral în minivacanţa de 1 Mai, cele mai căutate staţiuni fiind Mamaia şi Vama Veche. Turiştii vor avea parte de mai multe evenimente, între care un festival de muzicã electronică, un festival de gastronomie, concerte sau curse de drifturi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.