Şase persoane au fost arestate preventiv pentru furt de combustitil din vagoanele unor trenuri de marfă, acestea fiind prinse în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii constănţeni. Oamenii legii au găsit la locuinţele acestora aproape 300 de litri de motorină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, săptămâna trecută, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa au surprins trei bărbaţi care ar fi sustras produs petrolier din vagoanele cisternă ale unui tren de marfă, staţionat în gara CF Saligny Est.

Poliţiştii i-au somat pe bărbaţi, dar aceştia au încercat să fugă. A fost tras un foc de avertisment, apoi 5 focuri de armă în direcţia autoturismului, fără a fi nimeni rănit, însă aceştia au reuşit să scape.

La scurt timp, conducătorul autoturismului, un bărbat de 29 de ani, a fost prins şi reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, de Judecătoria Constanţa.

În aceeaşi cauză, în 26 ianuarie, poliţiştii de la transporturi au făcut 11 percheziţii la locuinţele a opt persoane care ar fi implicate în furtul de combustibil din vagoanele cisternă, precum şi furtul unor fierăstraie circulare cu banc.

Oamenii legii au descoperit, în urma percheziţiilor, 290 de litri de motorină, 5 butoaie de câte 250 de litri, cu miros specific de motorină, 5 dispozitive de sustras produs petrolier, 3 fierăstraie circulare cu banc şi 4 plase de pescuit tip monofilament.

Cele opt persoane - o femeie şi 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani - au fost reţinute pentru 24 de ore. Acestea au fost prezentate, duminică, Judecătoriei Constanţa, care a dispus arestarea preventivă a şase bărbaţi, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul femeii şi a altui bărbat, cercetaţi pentru tăinuire a fierăstraielor circulare sustrase.

În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanţa. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.