Şapte şantiere de construcţii din municipiul Constanţa au fost amendate de Garda de Mediu cu aproape 140.000 de lei pentru că nu au gestionat problema deşeurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu Constanţa a transmis, luni, că în ultima săptămână, comisarii instituţiei au verificat şapte şantiere de construcţii din municipiul Constanţa, controalele având ca scop verificarea respectării legislaţiei în domeniul protecţiei atmosferei şi gestiunii deşeurilor.
 
"S-a constatat că titularii proiectelor imobiliare nu respectă în totalitate condiţiile din actele de reglementare; nu iau măsuri de limitare a emisiilor de pulberi în zonele limitrofe şantierelor de construcţii; nu ţin evidenţa gestiunii deşeurilor; nu au spaţii amenajate şi dotate cu recipienţi pentru colectarea separată şi stocarea temporară a deşeurilor; nu respectă prevederile legale privind valorificarea/ reutilizarea/ reciclarea deşeurilor din construcţii”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Constanţa. 
 
Pentru neregulile descoperite au fost date 12 amenzi în valoare totală de 137.500 lei, comisarii stabilind şi măsuri pentru remediere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.