Poliţiştii de frontieră au prins şaisprezece cetăţeni irakieni care au încercat să intre în România din Bulgaria, ei spunând că au fost aduşi în apropierea graniţei de către doi bulgari în schimbul a 500 de euro de persoană, ei spunând că doreau să ajungă în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în 15 mai, acţionând în baza unei informaţii primite de la un poliţist de frontieră aflat în timpul liber, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Darabani, mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre Bulgaria spre România şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

“În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză, solicitante de azil în Republica Bulgaria, au declarat că sunt cetăţeni irakieni, 14 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani şi doi minori de opt şi zece ani, care intenţionau să ajungă în Germania. De asemenea, cetăţenii irakieni au mai declarat că au fost transportaţi până în apropierea frontierei de stat cu un vehicul tip furgonetă, de către doi cetăţeni bulgari a căror identitate nu o cunosc, contra sumei de 500 euro de persoană”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei, iar la finalizarea verificărilor urmează să fie întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar astfel încât irakienii să fie predaţi autorităţilor bulgare pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.