Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit că un depozit de peşte din municipiul Constanţa vindea peste 500 de kilograme de calcan proaspăt ca peşte congelat, confiscând această cantitate. La un moment dat, unul dintre angajaţii depozitului a fugit cu o dubă în care erau sute de kilograme de calcan, în urmărirea autovehicului pornind şeful CJPC, care a reuşit să întoarcă maşina de unde plecase. Proprietarul va fi amendat cu cel puţin 30.000 de lei pentru obstrucţionarea controlului, iar depozitul ar putea fi închis pentru şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că joi a făcut un control la un depozit de peşte din Constanţa, alegând această unitate deoarece era furnizor pentru mai mulţi agenţi economici din Eforie, care fuseseră depistaţi în urma unei verificări a CJPC că vindeau şprot, dar sub denumirea de hamsie.

“Am ajuns la el pentru că l-am găsit furnizor pentru mulţi agenţi economici din Eforie. Pe facturile dânsului scria hamsii/şprot. Le-am promis comercianţilor din Eforie că dacă pe ei i-am amendat pentru păcălirea consumatorului în sensul că vând şprot sub titulatura hamsii trebuia să ajung şi la furnizor. Şi vorba proverbului, peştele de la cap de împute”, a declarat Horia Constantinescu.

El a spus că la începutul controlului comisarii erau ţinuţi de vorbă de către patronul depozitului într-un birou, iar un angajat a încărcat în dubă câteva sute de kilograme de calcan şi a plecat. Horia Constantinescu spune că a văzut ce se întâmplă şi a pornit în urmărirea dubei, convingându-l pe şofer să revină la depozit. De asemenea, după acest incident, şeful CJPC a cerut şi prezenţa poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa.

Astfel, în urma verificării reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit o cantitate de 530 de kilograme de calcan care era vândut ca peşte congelat deşi fusese proaspăt. De altfel, reprezentanţii depozitului au spus echipelor de control că dacă peştele proaspăt nu se vinde, atunci îl congelează. Un peşte congelat are termenul de valabilitate de un an, pe când un peşte proaspăt de numai 72 de ore, au precizat comisarii CJPC.

Reprezentanţii depozitului sunt aşteptaţi vineri la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor cu toate documentele fiscale pentru stabilirea sancţiunilor. Horia Constantinescu spune că amenda pleacă de la 30.000 de lei atât cât este prevăzut în legislaţie pentru obstrucţionarea controlului.

Mai mult, el va propune şi Comisariatului Regional închiderea depozitului pe o perioadă de cel puţin şase luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.