Cinci irakieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni după ce au intrat ilegal în România, intenţionând să ajungă într-un stat din Vestul Europei. Ei au fost ajutaţi de două călăuze din Bulgaria care urmau să îi transporte până la Bucureşti şi care au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă au oprit pentru control, pe drumul naţional 38, la ieşire din localitatea Negru Vodă, judeţul Constanţa, două autoturisme, marca Mercedes, în care se aflau doi cetăţeni bulgari şi cinci cetăţeni irakieni.

“În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că patru dintre cei cinci cetăţeni irakieni formează o familie compusă din doi adulţi, în vârstă de 32, respectiv 33 de ani şi doi minori, în vârstă de 7 ani, respectiv 1 an. Adulţii au declarat că au trecut ilegal frontiera din Bulgaria, pe jos, peste frontiera verde, fiind preluaţi ulterior de către cei doi cetăţeni bulgari, care urmau să-i transporte până în Bucureşti”, se arată în comunicat.

Cei doi cetăţeni bulgari, ce aveau rol de călăuze, ambii în vârstă de 30 ani, au declarat că îi ajutau pe cetăţenii irakieni să ajungă până în Bucureşti şi să îi predea unor persoane a căror identitate nu o cunosc, pentru a fi transportaţi într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Totodată, în urma controlului autoturismelor, poliţiştii de frontieră au descoperit un pistol cu gaze şi patru cartuşe, ascunse sub scaunul unuia din autovehicule, pentru care persoanele respective nu aveau documente legale.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară pentru cetăţenii irakieni, respectiv trafic de migranţi, contrabandă calificată prin introducerea în ţară, fără drept, de arme şi muniţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor pentru cei doi cetăţeni bulgari.

De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării.

Cetăţenii bulgari au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi Tribunalului Constanţ, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cetăţenii irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.