Poliţiştii de frontieră constănţeni au descoperit ţigări de contrabandă la bordul unei nave pavilion Norvegia, aflată în Portul Constanţa Sud Agigea, dar şi la bordul unui autovehicul condus de un constănţean de 42 de ani, acesta spunând că le luase de pe nava respectivă. Întreaga cantitate de aproximativ o sută de mii de ţigarete a fost confiscată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, pe data de 19 iulie, un poliţist de frontieră din cadrul P.P.F. Constanţa Sud, a oprit pentru control, la Poarta de acces nr. 10 a Portului Constanţa Sud Agigea, un autovehicul condus de un bărbat de 42 de ani din Constanţa.

În urma controlului efectuat în interiorul autovehiculului au fost descoperite 34.800 de ţigări, marca Assos Red, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative, acesta declarând că provin de pe o navă sub pavilion Norvegia, acostată în Portul Constanţa Sud Agigea.

O echipă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali s-a deplasat la bordul navei respective unde au efectuat un supracontrol.

Astfel, au fost găsite, în cabinele echipajului şi în containere cu gunoi menajer, 60.000 de ţigări, marca Assos Red şi Fast.

Comandantul si echipajul navei au declarat oamenilor legii că întreaga cantitate de ţigări a fost achiziţionată din Gibraltar, pentru consum propriu.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 94.800 de ţigarete, în valoare de 75.840 lei, care a fost confiscată. De asemenea, maşina constănţeanului a fost reţinută la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi tăinuire, cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.