Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au sprijinit doi cetăţeni germani, care se aflau la bordul unui yacht suspendat pe un banc de nisip, pe Dunăre, în zona localităţii Cernavodă, ei intervenind pentru degajarea ambarcaţiunii. Cele două persoane nu au solicitat intervenţie medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi prin serviciul de urgenţe 112, că pe fluviul Dunărea, în zona localităţilor Rasova – Cernavodă, se află un yacht suspendat pe un banc de nisip, care necesită ajutor.

Imediat, poliţiştii de frontieră împreună cu un reprezentant al Căpităniei Cernavodă s-au deplasat cu ambarcaţiunea MAI 4132  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă, constatând că yachtul “Namirda”, pavilion Germania, se afla pe malul drept al Dunării, pe uscat, din cauza unei erori de pilotaj.

La bordul ambarcaţiunii se aflau doi cetăţeni germani în vârstă de 64, respectiv 68 de ani, care nu prezentau probleme de sănătate şi nici nu au solicitat intervenţie medicală.

În urma manevrelor efectuate de către poliţiştii de frontieră, ambarcaţiunea a fost degajată, fără să sufere avarii, cei doi turişti reuşind, astfel, să îşi continue voiajul către Portul Cernavodă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.