Peste 35 de apeluri la 112 au fost primite sâmbătă după amiază, în urma unei furtuni puternice care a lovit judeţul Constanţa. În urma vântului puternic au fost copaci căzuţi pe carosabil, stâlpi de electricitate afectaţi. Judeţul s-a aflat sub cod portocaliu de vreme rea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Ana Maria Stoica, a declarat că au fost avariate şi patru autoturisme.

”Până la această oră am avut peste 35 de apeluri prin 112, din care 30 de apeluri pentru copaci căzuţi pe carosabil, trei stâlpi de electricitate afectaţi, un acoperiş al unei case şi un horn. Din centralizarea până la această oră, au fost avariate patru autoturisme. Misiunea este în dinamică, colegii sunt pe teren şi lucrează pentru înlăturarea efectelor negative”, a afirmat Ana Maria Stoica.

De asemenea, pentru locuitorii judeţului Constanţa a fost emis sâmbătă după amiază, un cod portocaliu de vreme rea.

Cetăţenii erau avertizaţi să evite deplasările şi să ia măsuri de adăpostire şi autoprotecţie deoarece vântul a suflat cu rafale de 70 – 90 km/h, au fost averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. Totodată, până la ora 23 este în vigoare şi un cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru tot judeţul Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.