Peste 12 tone de seminţe de floarea-soarelui au fost furate de pe o barjă aflată pe Dunăre, în zona unei localităţi din Constanţa, iar un bărbat a fost arestat preventiv în acest caz. 70% din cantitatea furată a fost găsită de poliţişti în urma unor percheziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
IPJ Constanţa a anunţat, luni, că s-au făcut trei percheziţii în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 
 
“Din cercetări a reieşit că, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie, mai multe persoane ar fi rupt sigiliile unei barje, încărcată cu floarea-soarelui, care se afla pe fluviul Dunărea, în zona localităţii Rasova, de unde ar fi sustras cereale.  În urma percheziţiilor, au fost descoperite 12,5 tone de seminţe de floarea-soarelui, 1,5 tone de produs petrolier, cu miros specific de motorină, 2 bărci, un motor de barcă, 700 de lei şi 50 de euro, precum şi alte obiecte cu valoare probatorie”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată menţionează că prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70%. 
Valoarea totală a bunurilor ridicate, în vederea continuării cercetărilor, este de peste 61.000 de lei.
 
Doi bărbaţi au fost identificaţi de poliţişti, unul dintre aceştia fiind reţinut, pentru 24 de ore. De asemenea, instanţa a decis ca unul dintre ei să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.