Patru persoane au fost trimise în judecată de procurorii din Constanţa după ce au pus în circulaţie bancnote de 50 de euro care erau contrafăcute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a anunţat că procurorii au trimis în judecată patru persoane pentru punere în circulaţie de valori falsificate în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată. 
 
“În perioada februarie - martie 2022, inculpaţii C.A.-C. şi T. A.-A. au primit de la inculpatul I. A.-A. suma de 750 euro (15 bucăţi), în bancnote din cupiură de 50 euro contrafăcute, pe care să le folosească pentru a achiziţiona droguri pentru consum şi, cunoscând caracterul fals al acestora, cei doi împreună cu inculpatul M. D.-Ş. le-au pus în circulaţie pe raza judeţul Constanţa”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. 
 
Anchetatori au stabilit că, în 5 martie 2022, unul dintre bărbaţi a achitat o cursă unui taximetrist cu o bancnotă de 50 de euro contrafăcută şi a primit în schimb de la conducătorul auto suma de 140 de lei, reprezentând diferenaţ dintre contravaloarea cursei şi valoarea celor 50 de euro, prejudiciul fiind de 250 de lei.
 
De asemenea, acelaşi bărbat a mers, în  21 martie, la o sală de jocuri din Năvodari şi a indus-o în eroare pe angajata societăţii, “primind de la aceasta suma de 1.000 lei, reprezentând contravaloarea a cinci bancnote din cupiura de 50 euro, contrafăcute, pe care i le-a înmânat succesiv, prejudiciul fiind recuperat integral”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.