O grupare specializată în trafic de droguri a fost anihilată de poliţiştii şi procurorii constănţeni, care au făcut 36 de percheziţii în urmă cărora au descoperit cannabis, medicamente cu regim special, cântare de mare precizie şi diverse sume de bani. Cincisprezece persoane sunt cercetate în acest caz, zece dintre acestea fiind arestare preventiv, iar cinci sunt anchetate sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe data de 7 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 15 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deţinere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Anchetatorii au stabilit că în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, în judeţul Constanţa a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în procurarea şi punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanţa, de cannabis şi substanţe psihoactive noi.

“În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanţele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicaţii criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracţională”, se arată în comunicat.

La data de 6 martie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis, 8.904 de ţigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere şi sumele de 13.370 de lei şi 850 de euro.

La data de 8 martie, cei 15 au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Zece dintre persoanele implicate au fost arestate preventiv, iar cinci sunt cercetate sub control judiciar.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Constanţa, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al IGPR, al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO - Porturi Maritime şi al jandarmilor din cadrul IJJ Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.