O femeie în vârstă de 21 de ani din Turcia şi copilul ei de cinci luni au fost prinşi de poliţiştii de de frontieră constănţeni, când încercau să intre ilegal în ţară, fiind depistaţi pe un câmp din apropierea localităţii Ostrov. Împreună cu ei era şi un bărbat din Polonia, care se oferise să-i treacă ilegal graniţa pentru ca femeia să ajungă cu copilul ei în Germania, la rude.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov – Garda de Coastă au observat, în apropierea frontierei cu Bulgaria, trei persoane, o femeie cu un copil şi un bărbat, care se deplasau spre interiorul ţării, pe câmp. 

Deoarece cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, oamenii legii i-au condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt o femeie în vârstă de 21 de ani şi copilul său de numai 5 luni, ambii cetăţeni turci şi un cetăţean polonez în vârstă de 30 de ani. Totodată, în cadrul cercetărilor poliţiştii de frontieră au mai aflat că bărbatul din Polonia s-a alăturat mamei şi copilului pe teritoriul Bulgariei, în apropierea frontierei, cu scopul de a-i ajuta pe aceştia să treacă ilegal graniţa pentru a ajunge în Germania, la rude.

“De asemenea, în urma verificărilor a fost identificat, la intrarea în ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 40 de ani, care a declarat că i-a transportat cu maşina pe cei doi cetăţeni turci până în apropierea punctului de trecere a frontierei cu România, de unde aceştia şi-au continuat călătoria pe jos, împreună cu cetăţeanul polonez”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

În cauză, sunt efectuate cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv complicitate la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţeanul turc.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cele trei persoane fiind predate autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.