Elevul care a agresat o tânără, în curtea Colegiului Naţional de Arte din Constanţa, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate, vineri, de Judecătoria Constanţa, pentru lovire sau alte violenţe. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Constanţa a decis, vineri, arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a elevului de la Colegiul Naţional de Arte "Regina Maria" din Constanţa care a agresat o tânără, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Decizia instanţei poate fi atacată la Tribunalul Constanţa.

Elevul 17 ani şi este elev în clasa a XI-a.

Conducerea Colegiului Naţional de Arte "Regina Maria" a transmis, printr-un comunicat de presă, că miercuri, pe terenul de sport al unităţii de învăţământ a intrat o fostă elevă a colegiului, în vârstă de 25 de ani, care a intrat în dialog cu un grup de elevi de liceu.

"Dialogul a degenerat în conflict şi unul dintre elevi a agresat-o fizic. Persoana a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost apelat serviciul de urgenţe. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor şi a transportat persoana la spital", se arăta în comunicat.

Conducerea şcolii a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa despre acest incident şi a dispus convocarea în regim de urgenţă a consiliului clasei din care face parte elevul, pentru joi, urmând să fie stabilite sancţiunile care vor fi aplicate conform legislaţiei în vigoare.

Tânăra de 25 de ani a suferit un traumatism cranian, fiind dusă la spital pentru investigaţii medicale.

Poliţia Judeţeană Constanţa a anunţat că, joi dimineaţă, conducerea Colegiului Naţional de Arte a pus la dispoziţia poliţiştilor imagini de pe camerele de supraveghere ale unităţii de învăţământ. După vizionarea înregistrărilor a fost identificat un elev al liceului, care loveşte o tânără, aflată în curtea unităţii de învăţământ. Poliţiştii constănţeni au început cercetările pentru comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Un martor al incidentului a postat pe o reţea de socializare o relatare a felului în care s-a petrecut evenimentul. El susţine că tânăra respectivă a venit în curtea şcolii şi că se afla sub influenţa drogurilor.

"Tânăra a intrat in incinta şcolii, ea fiind sub influenţa drogurilor. Se afla în curtea şcolii când a abordat un grup de elevi, cerându-le droguri, apoi insistând, devenind agresivă verbal. Elevii i-au spus de foarte multe ori să părăsească şcoala şi să îi lase in pace. Respectivul băiat de clasa a 11-a a vrut să o îndepărteze, crezând că este băiat, acesta a lovit-o în zona pieptului, cu intenţia de a apăra restul grupului. Fata a căzut fiind instabilă din cauza drogurilor, cu capul pe ciment ca o scândură, lăsând o baltă de sânge în jurul ei. Toţi elevii ce erau în curte au apelat la ajutoare, însă toţi profesorii abordaţi refuzau să vină, spunând că nu e treaba lor, crezând că este o farsă", a susţinut martorul.

El a mai povestit că fata a stat inconştientă timp de vreo 10 minute, că tremura şi că făcea spume la gură, precizând şi că nimeni din conducerea şcolii nu a intervenit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.