Copilul în vârstă de 14 ani dispărut în mare duminică în zona Corbu se afla în plasament la un asistent maternal, care susţine că băiatul nu i-a spus că va merge la plajă. Băiatul este căutat de 25 de scafandri de la mai multe inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară, care se află la Constanţa pentru un stagiu de antrenament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)  Constanţa, din primele discuţii purtate de echipa DGASPC cu asistentul maternal profesionist, băiatul a plecat de acasă duminică după-amiază şi i-a anunţat că se duce la o sală de calculatoare împreună cu un prieten, el nespunându-le că ar avea de gând să coboare şi pe plaja de la Corbu.

“Băiatul în vârstă de 14 ani a fost părăsit la naştere în Spitalul de Urgenţă din Tulcea. A ajuns ulterior la Centrul Maternal din Mangalia, apoi s-a instituit măsura plasamentului la un asistent maternal profesionist. Copilul nu a ţinut legătura cu mama lui, aceasta schimbându-şi des domiciliul, iar despre tatăl său nu există informaţii. Psihologii DGASPC Constanţa l-au descris ca pe un copil receptiv, afectuos şi timid”, a menţionat sursa citată.

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa s-a constituit o comisie de cercetare disciplinară care va stabili modul în care au decurs evenimentele de duminică.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, căutările băiatului, întrerupte duminică seară, au fost reluate luni dimineaţă.

La operaţiune sunt prezenţi 25 de scafandri de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă Alba, Suceava, Hunedoara, Bucureşti-Ilfov, Vrancea, Teleorman şi Constanţa. Scafandrii din ţară se află în această perioadă la Constanţa în stagiul de antrenament. Ei vor intra în apă prin rotaţie pentru ca să poată fi lărgită atât aria de căutare, cât şi perioada, au mai spus reprezentanţii ISU Dobrogea.

Echipele de intervenţie au fost solicitate să intervină duminică după amiază, pe plaja de la Corbu, după ce doi copii de aproximativ 14 ani au intrat în mare. Unul dintre ei a reuşit să iasă din apă, în timp ce al doilea a dispărut în mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.