Cinci persoane au fost reţinute de poliţiştii constănţeni pentru contrabandă cu tutun, în urma a zece percheziţii efectuate marţi de oamenii legii. Anchetatorii au descoperit cu această ocazie aproape 250.000 de ţigarete de diferite mărci care nu aveau aplicate timbre de accizare româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii de la Transporturi din Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au efectuat, marţi, 10 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu tutun.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de ţigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare româneşti.

De asemenea, în timpul efectuării percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de ţigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanţa. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pentru contrabandă, acestea urmând să fie prezentate miercuri, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.