Cinci marocani au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce încercau să intre ilegal în ţară, ei fiind depistaţi cu ajutorul autospecialei de termoviziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă, judeţul Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat cu ajutorul autospecialei de termoviziune, în apropierea frontierei de stat, cinci persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă, mergând dinspre frontieră către interior.

“Imediat, poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă, iar cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie au descoperit, ascunşi într-o lizieră din apropierea localităţii Măgura, cinci persoane de sex masculin. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului, iar în cadrul primelor verificări, s-a stabilit că cei cinci bărbaţi sunt cetăţeni Maroc, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani”, se arată în comunicat.

Bărbaţii au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să intre ilegal în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii marocani fiind preluaţi, conform acordului de readmisie româno-bulgar, de către Poliţia de Frontieră Bulgară  în vederea continuării cercetărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.