Cele trei femei care au agresat un elev în incinta unei unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa au fost reţinute pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea liniştii publice, fiind duse în arest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa, pe data de 30 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi de directorul unei şcoli gimnaziale din municipiul Constanţa, despre faptul că un elev al respectivei unităţi de învăţământ ar fi fost agresat fizic de mai multe persoane.

În urma cercetărilor, poliţiştii le-au reţinut pe bază de ordonanţe pe cele trei femei suspectate de această faptă, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani, din Constanţa, acestea fiind duse în arestul IPJ Constanţa.

O femeie a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ în care se vede cum fiul ei a fost bătut de trei femei. Scena a avut loc pe holul Şcolii Gimnaziale numărul 28 ”Dan Barbilian” din municipiul Constanţa. Cele trei persoane l-au înghesuit pe băiat într-un perete şi au început să-l lovească cu pumnii şi palmele în cap şi peste faţă

.Directoarea şcolii, Doina David, a declarat pentru News.ro, că cele trei femei au venit pe data de 30 ianuarie la unitatea de învăţământ să depună o reclamaţie legată tocmai de comportamentul băiatului respectiv. 

“Mamele respective au depus reclamaţii la secretariatul şcolii şi nu au aşteptat să luăm măsurile corespunzătoare, au considerat că îşi pot face dreptate singure. Dezaprobăm acest tip de comportament, ne delimităm de el”, a afirmat Doina David.

Ea a mai spus că elevul respectiv are 14 ani şi este în clasa a V-a, iar cele trei femei sunt mame ale colegilor de clasă ai băiatului lovit.
La faţa locului a fost chemată şi o ambulanţă care i-a acordat îngrijiri medicale băiatului, acesta suferind răni în zona feţei.

Doina David a menţionat că scandalul respectiv a fost aplanat de profesoara de sport, ulterior ajungând acolo şi gardianul, cele trei femei fiind evacuate din unitatea de învăţământ.

Băiatul a fost dus, miercuri, de mama sa la Serviciul de Medicină Legală. Femeia a declarat că doreşte ca persoanele care i-au bătut copilul să fie pedepsite, solicitând autorităţilor să facă dreptate în acest caz.

“Vreau să se facă dreptate şi doamna director să plătescă pentru că a refuzat să cheme Ambulanţa şi Poliţia şi m-a dat afară din şcoală cu copilul, chipurile pentru că aş face gălăgie. Nu am dreptul să stau în şcoală, într-o instituţie de stat? Unde este securitatea copiilor noştri?”, a declarat femeia, spunând că doreşte ca cele care i-au agresat băiatul să facă puşcărie.

Băiatul agresat, Mustafa, în vârstă de 14 ani, a povestit jurnaliştilor că în momentul în care a fost atacat stătea de vorbă cu câţiva colegi.

“Eram în holul şcolii, la etajul doi, unde sunt şi camerele de supraveghere, şi vorbeam cu doi băieţi. Deodată vine de la spate o mămică şi îmi dă cu ceva în cap şi nu am mai văzut nimic, am căzut pe jos, după aceea mai vin încă două. Eu am crezut la început că erau nişte copii,  nu mi-am dat seama că erau nişte doamne”, a spus băiatul.

Mustafa a precizat că nu a avut conflicte cu copiilor femeilor respective.

“Nu am avut conflicte cu copiilor lor. Ne-am certat, ne mai jucam, ne mai împingeam, făceam glume, dar eu în fiecare seară, chiar alaltăieri, am mers cu mama copilului şi cu el acasă şi râdeam pe drum şi a doua zi nu ştiu ce s-a întâmplat”, a afirmat Mustafa.

Băiatul a menţionat că sora lui şi un alt coleg au sărit în apărarea lui, iar apoi profesoara de limba română şi profesoara de sport au intervenit pentru aplanarea conflictului. 

Conducerea unităţii şcolare a anunţat că face o anchetă în acest caz.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.