Şoferul maşinii care a fost urmărită de poliţiştii constănţeni, fiind necesară tragerea mai multor focuri de armă pentru oprirea ei, a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de ucidere din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără a avea permis de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bărbatul de 32 de ani din Săcele, care a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, a fost reţinut joi seară, pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

El va fi prezentat, vineri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Miercuri, în jurul orei 4.20, o patrulă formată din doi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, pe bulevardul Năvodari, un autoturism care avea parbrizul spart, motiv pentru care au făcut semnal de oprire pentru şoferul respectiv.

Maşina nu a oprit, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acesteia. În timpul urmăririi poliţiştii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, dar autoturismul şi-a continuat deplasarea.

Autoturismul şi-a continuat deplasarea până în zona unei bariere de cale ferată, iar aici poliţiştii au încercat din nou oprirea maşinii, iar apoi au tras un foc de avertisment în plan vertical şi alte cinci spre autoturismul care făcea manevre de întoarcere. La un moment dat, maşina respectivă s-a îndreptat intenţionat către poliţişti, iar aceştia au fost nevoiţi să se retragă în autospecială.

La intrarea în localitatea Corbu, autoturismul a virat la dreapta pe un teren agricol, unde a fost abandonat, iar două persoane au fugit de la faţa locului.
O altă persoană a fost găsită de poliţişti pe bancheta din spate, fiind vorba despre un bărbat, inconştient, care avea o plagă împuşcată la nivelul capului, a menţionat sursa citată. Victima era în comă şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa unde a murit joi dimineaţa.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit identitatea celor trei persoane implicate în eveniment.

Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti ca fiind şi proprietarul maşinii. El are 32 de ani şi este din comuna Săcele. De asemenea, pasagerul din dreapta a fost identificat ca fiind un bărbat de 23 de ani, din satul Gura Dobrogei, comuna Cogealac. Bărbatul împuşcat de poliţişti era tot din satul Gura Dobrogei, avea 32 de ani.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.