Un bărbat a fost reţinut de procurorii constănţeni pentru 24 de ore, după ce şi-a agresat fratele cu o bâtă şi l-a lăsat apoi să zacă inconştient timp de mai multe ore. În momentul când un echipaj medical a ajuns la victimă, aceasta se afla în hipotermie, având temperatura corpului de 26 de grade Celsius.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că procurorii au început urmărirea penală faţă de un bărbat pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie sub forma tentativei la omor. 
 
Anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 29/30 mai, bărbatul a avut un conflict cu fratele său, în locuinţa din localitatea Independenţa şi l-a agresat pe acesta, lovindu-l de mai multe ori cu o bâtă, dar şi cu alte obiecte, pe întreaga suprafaţă a corpului, provocându-i numeroase leziuni, hematoame epicraniene, fractură de piramidă nazală şi fracturi costale.  
 
“Agresiunea comisă asupra persoanei vătămate, coroborată cu starea de intoxicaţie etilică acută în care se afla aceasta (alcoolemie de 2,62 g ‰ la momentul prezentării la unitatea de primiri urgenţe a spitalului) şi cu inacţiunea prezumtivului agresor, care a lăsat victima în stare de inconştienţă pe podeaua locuinţei, cu uşa deschisă, mai multe ore, fără a solicita prezenţa unui echipaj medical şi fără a anunţa rapid autorităţile, au contribuit la instalarea hipotermiei severe (26 grade C temperatură corporală), cauză care a pus în primejdie viaţa persoanei vătămate”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că în prima fază bărbatul a încercat să inducă în eroare anchetatorii, el sunând la 112 şi anunţând că a găsit în uşa locuinţei sale un necunoscut în stare de inconsţienţă. Ulterior, el a recunoscut comiterea faptei. 
 
Bărbatul va fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.