Un bărbat de 45 de ani este cercetat de poliţiştii din Constanţa după ce ar fi colectat şi valorificat bunuri care ar aparţine patrimoniului cultural, la locuinţa sa fiind găsite, în urma unei percheziţii, monede din perioada romană şi medievală şi ceasuri de colecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au făcut o percheziţie la locuinţa unui bărbat bănuit de furt calificat şi tăinuire de bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional.
 
”În urma probatoriului administrat în dosar a reieşit că, din anul 2020, bărbatul, de 45 de ani, ar fi desfăşurat o amplă activitate de colectare şi valorificare de bunuri susceptibile a face parte din patrimonial cultural, prin intermediul site-urilor de profil, al grupurilor de colecţionari, dar şi pe piaţa neagră de antichităţi”, a arătat sursa citată.
 
În urma percheziţiei, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 65 de monede din perioada romană şi medievală, precum şi 8 ceasuri de colecţie, în valoare de aproximativ 75.000 de lei. 
 
De asemenea, au fost descoperite şi ridicate, pentru cercetări, bunuri folosite la comiterea infracţiunilor, înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, sisteme informatice şi suporturi de stocare a datelor informatice.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.