Autorităţile portuare au intervenit în cursul nopţii de marţi spre miercuri pentru salvarea unei nave care transporta produse petroliere, pavilion Republica Moldova, la bordul căruia se aflau şapte persoane, după ce aceasta începuse să ia apă în sala maşinilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Exploatare din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Iulian Creţu, a declarat pentru News.ro, că nava Delfi, pavilion Republica Moldova, a solicitat ajutorul autorităţilor portuare, după ce începuse să ia apă în sala maşinilor.

La faţa locului s-a deplasat nava Topaz pentru preluarea celor şapte membri ai echipajului, dar aceştia nu au dorit să părăsească tancul petrolier. În cele din urmă, Delfi a fost adusă de un remorcher în dana 128 a Portului Constanţa Sud Agigea în cursul dimineţii de miercuri.

Comandamentul navei a avut nevoie de îngrijiri medicale în momentul sosirii la ţărm, primind asistenţă de specialitate din partea unui echipaj de ambulanţă, dar nu a fost nevoie de transportul acestuia la spital.

Iulian Creţu a mai afirmat că în prezent specialiştii ARSVOM se află la bordul navei pentru a scoate apa din sala maşinilor şi a identifica fisura, care după spusele echipajului, ar avea doi metri.

Echipajul este format din marinari din Rusia, Ucraina şi Republica Moldova.

Nava Delfi a fost construită în anul 1977, iar în momentul apariţiei problemelor, nava de transport produse petroliere se îndrepta către Portul Constanţa de la Odessa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.