Aproape 18.000 de elevi au rămas acasă, joi, după ce cursurile au fost suspendate în 154 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, fie din cauza drumurilor blocate, fie din cauza întreruperii curentului electrice, a apei potabile sau căldurii. Aproape 40 de localităţi din judeţul Constanţa nu au curent electric din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, din raportările directorilor primite până joi la ora prânzului, în judeţ au fost 154 de unităţi de învăţământ (din care 49 cu personalitate juridică) în care s-au suspendat cursurile. Această măsură a fost luată din cauza drumurilor blocate, a întreruperilor curentului electric, a căldurii şi a apei potabile, din cauza traficului rutier îngreunat care a determinat sincope privind naveta elevilor şi a cadrelor didactice.
 
De această situaţie au fost afectaţi 17.712 de elevi.
 
 
În funcţie de condiţiile meterorologice, autorităţile vor decide dacă vor fi suspendate cursurile şi vineri.
 
Potrivit unui comunicat al E-Distribuţie Dobrogea, joi, în jurul prânzului, în judeţul Constanţa, erau nealimentate 33 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate total sau parţial 37 de localităţi. Acesta sunt: 23 August, Agigea, Albeşti, Amzacea, Basarabi, Cerchezu, Ciobanu, Ciocârlia, Cobadin, Cogealac, Constanţa, Corbu, Cumpăna, Cuza Vodă, Dumbrăveni, Eforie Sud, Gârliciu, Ghindăreşti Hârşova Horia, Independenţa, Istria, Lipniţa, Mangalia, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Ovidiu, Pantelimon, Pecineaga, Săcele, Târguşor, Techirghiol, Topraisar, Tuzla, Valu lui Traian.
 
 
Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, tânăra de 17 ani din Esechioi, însărcinată în şapte luni, nu a putut fi transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, din cauza drumurilor acoperite de zăpadă şi a fost dusă la Călăraşi, traversând Dunărea cu un remorcher. De asemenea, cealaltă femeie însărcinată, din localitatea Cogealac, care a fost preluată de pompieri, a ajuns în siguranţă la Spitalul Judeţean Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.