Optsprezece tone de deşeuri din componente de utilaje agricole au fost descoperite de autorităţile constănţene în două autocamioane sosite din Turcia, marfa fiind destinată unei firme din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au făcut, luni, un control asupra a două autocamioane sosite din Turcia.
 
Acestea erau încărcate cu marfă importată de o societate comercială din România. 
 
 
"În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în compartimentul marfă al celor două autocamioane se aflau 18.000 kg de piese şi dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă. 
 
Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au decis să nu permită realizarea importului şi au returnat marfa la firma exportatoare din Turcia, autocamioanele părăsind teritoriul României.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.