Conducerea Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională de la sediul EUROPOL de la Haga va fi asigurată de România, alături de Marea Britanie şi Olanda, în contextul desfăşurării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, anunţă Jandarmeria Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În perioada 7 iunie - 7 iulie, România va fi reprezentată de o delegaţie a Jandarmeriei Române la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională de la sediul EUROPOL de la Haga, în contextul desfăşurării în această perioadă a Campionatului European de Fotbal EURO 2020",  a informat, marţi, într-un comunicat de presă, Jandarmeria Română.

Conform sursei citate, IPCC EURO 2020 reuneşte 80 de reprezentanţi ai structurilor cu atribuţii în domeniul organizării evenimentelor sportive din 20 de state europene (participante sau gazdă) implicate în desfăşurarea competiţiei, pentru a realiza schimbul de date şi informaţii de interes operativ şi pentru analizarea situaţiilor de risc în legătură cu grupurile de suporteri care vor participa la partidele din cadrul turneului final.

Conducerea Centrului va fi asigurată de România, alături de Marea Britanie şi Olanda.

Delegaţia Jandarmeriei Române pentru această misiune este formată din 6 ofiţeri şi va fi condusă de colonelul Anton Cernat, ofiţer cu o experienţă de peste 15 ani în domeniu, care a condus delegaţii similare pentru Campionatul European EURO 2008 Austria/Elveţia şi EURO 2016 Franţa. De asemenea, maiorul Adrian Dincă va deţine funcţia de coordonator operaţional al delegaţiei Jandarmeriei Române. Acesta deţine în prezent şi poziţia de preşedinte al Comitetului pentru siguranţă şi securitate la evenimente sportive aferent Convenţiei Consiliului Europei referitoare la abordarea integrată a siguranţei, securităţii şi serviciilor la partidele de fotbal şi la alte evenimente sportive (T-S4) şi funcţia de vicepreşedinte al European Group of Safety and Security Experts - ThinkTank). Timp de o lună, pe toată durata desfăşurării campionatului, ofiţerii Jandarmeriei vor reprezenta România în cadrul Centrului de Cooperare de la Haga, întrunit pentru acest eveniment sportiv major.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.