Un comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că a primit sume de bani uprinse între 50 lei şi 300 lei şi alte bunuri, pentru programarea „peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme şi preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

     Conform procurorilor DNA, comisarul şef Mitică Petcu a fost trimis în judecată  în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte nateriale). Şi alte trei persoane au fost tirmis eîn judecată în stare de libertate, apentru comiterea mai multor infracţiunii de dare de mită.

Petcu este acuzat că, în perioada ianuarie – martie 2020, ar fi primit, de la mai multe persoane, printre care şi cele trei trimise în judecată alături de el, diferite sume de bani (cuprinse între 50 lei şi 300 lei) şi alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru: programarea „peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere,  înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurator asupra unor sume de bani ridicate de la el.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cinci inculpaţi, în sarcina lor reţinându-se săvârşirea unor infracţiuni de dare de mită (autorat şi instigare).

În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:

- în cazul a trei persoane – 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,

- în cazul celorlalte două persoane – 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 4 luni.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Galaţi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.