Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vijelii, grindină şi averse torenţiale pentru jumătatea de nord şi nord-vest a ţării. O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică vizează, de asemenea, mai multe judeţe din zona de est şi de sud a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertizarea cod galben este valabilă pentru intervalul 13 iulie, ora 10:00 – 14 iulie, ora 10:00, când este anunţată instabilitate atmosferică temporar accentuată

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a teritoriului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale (în intervale foarte scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat peste 30...40 l/mp)”, precizează meteorologii.

 Avertizarea cod portocaliu vizează perioada 13 iulie, ora 15:00 – 14 iulie, ora 08:00

”În intervalul menţionat în Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei şi local în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70...90 km/h şi izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantităţile de apă vor fi de 30...40 l/mp şi izolat peste 50...60 l/mp)”, transmite ANM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.