Şapte persoane suspectate de trafic de etnobotanice au fost reţinute de procurorii DIICOT care au făcut 18 percheziţii. Gruparea acţiona în Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DIICOT anunţă că şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de ”efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, pe raza municipiului Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire a substanţelor etnobotanice, al cărei principal scop a fost obţinerea unui profit material substanţial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piaţă, ambalarea, transportarea, manipularea şi stocarea – depozitarea de substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, respectiv prin efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile să producă efecte psihoactive”, a transmis DIICOT.

Sursa citată a precizat că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, trei dintre inculpaţi au procurat din străinătate cannabinoizi sintetici în stare pură, după care, fie direct, fie prin intermediul celorlalte persoane au produs şi preparat materie vegetală, în scopul comercializării acesteia către terţe persoane.

Pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate, persoanele care s-au ocupat în mod direct de distribuirea substanţelor susceptibile să producă efecte psihoactive au utilizat „telefoane de serviciu”, pe care le-au schimbat în mod frecvent, la fel ca şi locaţiile unde au depozitat substanţele.

”La data de 13.08.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare, la locuinţele a 15 persoane bănuite de trafic de substanţe psihoactive”, a transmis DIICOT.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 743 de grame de substanţe psihoactive sub formă cristalină, 199,4 grame de substanţe psihoactive sub formă vegetală, 169,4 grame de cannabinoid sintetic, 15 comprimate, 3 laptopuri, un hard-disk,

Persoanele reţinute urmează să fie prezentate Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.