Traficul rutier pe drumul naţional 1 A Ploieşti – Braşov, între localităţile Cheia şi Măneciu din judeţul Prahova, a fost reluat în condiţii normale la ora 20.40, după cinci ore şi jumătate de când a fost blocat de aluviuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 20:55 Traficul pe DN 1 A a fost reluat în condiţii normale

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, începând cu ora 20.40, în judeţul Prahova, pe drumul naţional 1 A, traficul rutier între localităţile Mâneciu şi Cheia a fost reluat în condiţii normale.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Circulaţia a fost blocată de la ora 15.15, după ce o viitură puternică formată în urma unei ploi torenţiale a adus pe carosabil crengi, aluviuni şi pietre de pe munte.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), DN 1A a fost închis circulaţiei rutiere pe o porţiune de 9 kilometri, între localităţile Cheia şi Mâneciu, cel mai afectat sector fiind pe o distanţă de 150 de metri, unde toată partea carosabilă a fost ocupată de aluviuni cu o înălţime mai mare de doi metri.

UPDATE 19:21 Traficul rutier pe drumul naţional 1 A, reluat pe sensul către Ploieşti

Traficul rutier pe drumul naţional 1 A, blocat, duminică, între localităţile Cheia şi Măneciu din judeţul Prahova din cauza unor aluviuni a fost reluat pe sensul către Ploieşti, după ce s-a reuşit eliberarea carosabilului.

Autorităţile din Prahova anunţă că traficul rutier pe drumul naţional 1 A Ploieşti - Braşov, care a fost blocat între localităţile Cheia şi Măneciu, a fost reluat pe sensul Braşov - Ploieşti. 

Carosabilul a fost eliberat pe ambele sensuri de pietrele si crengile aduse de viitură de pe munte, urmând ca ambele sensuri ale drumului sa fie redate circulaţiei autovehiculelor.

DN1 A a fost blocat, duminică după-amiază, aproape patru ore după ce o viitură produsă în urma unei ploi torenţiale a adus pe carosabil crengi şi pietre. 



Circulaţie blocată pe DN 1 A în urma unei viituri produse de o ploaie torenţială

Traficul rutier pe DN 1 A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte- Cheia- Săcele, s-a blocat, duminică după amiază, între localităţile Cheia şi Măneciu din judeţul Prahova, după ce o viitură puternică formată în urma unei ploi torenţiale a adus pe carosabil crengi, aluviuni şi pietre de pe munte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Marian Popescu, o cisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat a rămas blocată pe şosea din cauza aluviunilor de pe carosabil.

Traficul este restricţionat pe o distanţă de aproximativ două sute de metri, tronson acoperit de aluviuni, iar în zonă se lucrează pentru eliberarea carosabilului.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), DN 1A este închis circulaţiei rutiere pe o porţiune de 9 kilometri, între localităţile Cheia şi Mâneciu, cel mai afectat sector fiind pe o distanţă de 150 de metri, unde toată partea carosabilă este ocupată de aluviuni cu au o înălţime mai mare de 2 metri.

CNAIR precizează că angajaţii DRDP Bucureşti şi lucrători ai Poliţiei Rutiere fac eforturi pentru redeschiderea acestui sector de drum până la ora 20.00.

Autovehiculele care circulă de la Braşov spre Ploieşti sunt direcţionate la Săcele, pe DN 1, în timp ce în oraşul Vălenii de Munte un echipaj al Poliţiei Rutiere din Prahova îi informează pe şoferii care urcă spre Braşov asupra restricţiilor, în condiţiile în care în zonă nu există rută ocolitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.