Circulaţia în mai multe intersecţii din municipiul Constanţa a fost restricţionată, vineri, după ce aceastea au fost inundate în urma ploii torenţiale din ultimele ore. De asemenea, doi copaci au căzut, unul avariind o maşină, iar două pasaje pietonale au fost inundate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, poliţiştii locali au oprit circulaţia în intersecţiile inundate, fiind permis doar accesul mijloacelor de transport în comun.

Două echipe ale Poliţiei Locale monitorizează zonele cu risc de inundaţii şi vor restricţiona traficul dacă situaţia o va impune.

Un echipaj al Serviciului Spaţii Verzi din cadrul Primăriei a intervenit pentru îndepărtarea unui copac uscat care s-a prăbuşit, dar şi pentru ridicarea unui copac căzut, care a avariat un autovehicul. 

Totodată, echipe ale Serviciului Igienă Publică intervin în permanenţă la pasajele inundate de la Gară şi de pe strada Ştefan cel Mare cu vidanje.

De asemenea, 20 echipe formate din câte patru oameni cu 10 vidanje şi 15 pompe ale SC RAJA SA intervin în municipiul Constanţa pentru decolmatarea rigolelor de scurgere, a canalizărilor şi pentru pomparea apei din zonele inundate.

“Rugăm constănţenii să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajelor ori sub copaci sau crengi uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către constănţeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, să se adăpostească în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă”, se arată în comunicat Primăriei Constanţa.

Potrivit unui comunicat al RAJA, în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, echipele de permanenţă intervin în zonele Gară – Pasaj, bulevardul 1 Mai, bulevardul Ferdinand, strada Unirii, bulevardul I.C Bratianu, zona Sălii Sporturilor, strada Mihai Eminescu - Zona Casei Casatoriilor şi zona Poarta 1. De asemenea, pe strada Soveja, pe tronsonul strada Chiliei - bulevardul Mamaia, unde numeroase maşini au rămas blocate din cauza nivelului ridicat al apei de pe şosea. 

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a anunţat prelungirea codului galben de ploi pentru municipiul Constanţa până vineri, la ora 21.00, cantităţile de apă putând depăşi 30 l/mp. Totodată, pot fi înregistrate descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Temperaturile minime se vor încadra între 19 – 20 grade Celsius, iar cele maxime între 22 – 23 grade Celsius.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.